Trebat će vam:
300 g glatkog brašna
1 jaje
150 g maslaca
prstohvat soli
malo hladne vode
1 luk
200 g gljiva
200 g šparoga
topljivi sir po želji
50 g slanine
sol i papar
začinsko bilje prema želji
200 ml slatkog vrhnja
2 jaja
Priprema:
Napravite tijesto od brašna, jaja, soli i hladnog maslaca. Prema potrebi, dodajte hladne vode. Nemojte ga previše mijesiti, tek toliko da se svi sastojci povežu. Napravite kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena. Napravite nadjev tako da najprije na malo ulja pirjate sitno sjeckani luk. Dodajte kockice slanine i pustite da se masnoća otopi. Dodajte na ploške nasjeckane gljive, pirjajte 2-3 minute, a zatim dodajte komadiće šparoga. Pustite da se kratko ohladi. U posebnoj posudi pomiješajte slatko vrhnje sa soli i paprom i dva jaja. Dodajte pirjano povrće. Tijesto izvadite iz hladnjaka, razvaljajte ga i stavite u kalup koji ste prethodno namastili. Dodajte smjesu povrća i slatkog vrhnja s jajima i na kraju pospite sirom. Po površini možete rasporediti i cijele šparoge. Pecite na 180 stupnjeva oko 50 minuta, ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....