Trebat će vam:
1 pakiranje lisnatog tijesta
500 g svježeg sira
2 žlice kiselog vrhnja
1 manji komad korijena hrena
1 šaka svježeg vlasca
1 vezica mladog luka
malo čvaraka ili komadići šunke
Priprema:
Lisnato tijesto izvadite iz pakiranja i stavite u posudu za pečenje. Sa svake strane 1 centimetar od ruba zarežite nožem, ali pripazite da tijesto na rubovima ostane spojeno (ne želite dobiti okvir koji možete maknuti, već tijesto želite zadržati u jednom komadu). Tijesto ubacite u pećnicu na 220 °C i pecite 15-20 minuta ili dok se ne napuše. Kada je gotovo, izvadite ga i ohladite. U posebnoj posudi pomiješajte svježi sir, hren i kiselo vrhnje. Dodajte sitno sjeckani vlasac i pomiješajte. Sredinu tijesta razlomite žlicom te premažite svježim sirom. Mladi luk sa svih strana zapecite na jako zagrijanoj tavi i još topao dodajte na sloj svježeg sira. Sve zajedno dodatno pospite sitno sjeckanim vlascem i komadićima čvaraka ili sitno sjeckanom šunkom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....