Pita od blitve i ricotta sira

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 250 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 2 prstohvata sjeckanog timijana
  • 60 ml maslinova ulja
  • 120 ml vrlo hladne vode
  • Za nadjev:
  • 300 g blitve
  • 400 g ricotta sira
  • 1 poriluk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 3 jaja
  • 3 žlice ribanog parmezana
  • sol l papar
  • muškatni oraščić

Priprema

1. korak

Zamijestie tijesto od navedenih sastojaka, oblikujte ga u kuglu i stavite ga u hladnjak na sat vremena. Narežite poriluk na kolutove, pa ga prodinstajte na maslinovu ulju. Blanširajte kratko blitvu, dovoljno joj je dvije do tri minute. Blitvu dobro ocijedite pa ju dodajte poriluku. Ostavite da se smjesa ohladi.

2. korak

Istucite jaja, umiješajte sir. Pomiješajte blitvu, poriluk sa sirom i jajima te začinite smjesu. Tijestom obložite namašten kalup, ulijte smjesu, pa višak tijesta prevrnite prema unutra. Pecite 40 minuta na 180 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 16:15