MIRIŠE PREKO EKRANA

Piletina u kremastom umaku od špinata i sušenih rajčica bit će, vjerujemo, hit i za vašim stolom

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Ako volite guste, kremaste umake na bazi vrhnja, ovo je recept koji ne smijete zaobići

Trebat će vam:

6 pilećih bataka bez kostiju i kože

1 žlica maslinovog ulja

pola žličice soli

pola žličice talijanskog začina

četvrt žličice paprike

papar po želji

350 ml gustog vrhnja

2-3 režnja češnjaka

1 žličica kukuruznog škroba

sol i papar

šaka sušenih rajčica

200 g parmezana

400 g mladog špinata

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Stavite piletinu u vatrostalnu posudu za pečenje. Začinite pa prelijte maslinovim uljem. Utrljajte začin u piletinu i dodajte špinat na vrh pa ostavite sa strane. Umutite vrhnje, češnjak, kukuruzni škrob i sol dok se ne sjedine. Umiješajte usitnjene sušene rajčice i parmezan i prelijte okolo piletine. Pecite na 220°C oko 20 minuta. Izvadite iz pećnice i prekrijte folijom. Vratite piletinu u pećnicu na 5-10 minuta. Izvadite i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:01