Trebat će vam:
400 g filea pilećih prsa 2 žlice meda 1 limun naranča 2 žlice soka od limuna 2 žlice soka od naranče sol, papar 50 g maslaca 2 žlice maslinova ulja nekoliko grančica peršinova lista |
Priprema:
Filee poprečno prerežite tako da dobijete tanje komade mesa. Posolite ih i popaprite. Prepržite ih na malo maslinova ulja. Izvadite ih i ostavite na toplom. Agrume prerežite napola. Iz jedne polovice iscijedite sok, drugu polovicu narežite na tanke šnite. Pomiješajte sokove agruma, med, sol i papar. Filee ispržite na malo maslinova ulja. Ostavite ih na toplom. Na masnoću gdje su se pržili dodajte kriške agruma, izvadite ih, ostavite na toplom, pa u tavicu ulijte sokove i stavite maslac. Promiješajte da dobijete umak i njime prelijte pileće odreske i kriške voća. Posipajte s malo sjeckanog peršina i ukrasite peršinovim grančicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....