Pikantni zalogajčići s medvjeđim lukom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 350 g polubijelog brašna
  • 150 g ječmenog brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žlica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 300 g mlake vode
  • 50 g margarina s maslinovim uljem
  • nekoliko žlica pesta
  • po želji krupna sol ili parmezan za posuti

Priprema

1. korak

Pomiješajte suhe sastojke i polako mješajući dodajte ulje i vodu. Umijesiti kompaktno

tijesto. Ostaviti dizati oko 1 sat. Tijesto razvaljajte i premažite sa dijelom smjese margarina i pesta. Preklopite i lagano razvaljajte. Premažite.

2. korak

Ponovite još jednom. Prerežite na pola, izrežite na prutiće koje nekoliko puta zavrnite i izdužite. Slažite na papir za pečenje. Ostavite ih dizati još 15-20 minuta. Po želji pospite sa soli ili parmezanom. Pecite oko 25 minuta na 220 stupnjeva.

Napomena: možete probati i neki drugi pesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 12:33