PRAVA LJETNA

Petkom kuhamo po receptu Ane Ugarković! Ova morska tjestenina tako je jednostavna, a tako dobra

Tjestenina s kozicama i bosiljkom pravo je ljeto jelo, a u slučaju da vam zatreba još koja ideja, donosimo još Aninih provjereno dobrih recepata

Kada nam je Ana Ugarković otkrila svoj recept za kremastu tjesteninu s bosiljkom i kozicama, znali smo da će biti jedan od onih kojima ćemo se često vraćati. Za početak, zato što vjerujemo Aninom ukusu i volimo njezine recepte još otkad smo emisiju ‘Kod Ane‘ prvi put gledali na malim ekranima, a potom i zato što smo prisustvovali pripremi, koja je prilično jednostavna i brza, a potom se i uvjerili u fantastičan okus.

Baš zato, petak ujutro rezervirali smo za obilazak tržnice, gdje ćemo potražiti svježe kozice (iako, u nedostatku istih, uvijek se možete poslužiti i smrznutima) i svežanj bosiljka, a sve ostale sastojke ionako već imamo.

image
Berislava Picek/Cropix

I onda, kada se tjestenina skuha i pomiješamo je s kremastim umakom, otvorit ćemo još jednom prošlogodišnji jesenski broj magazina Dobra hrana i baciti se na čitanje priče o jednoj, jedinoj Ani Ugarković. U slučaju da vama magazin nije pri ruci, priču uvijek možete potražiti i ovdje, a u nastavku ostavljamo i poveznice na nekoliko drugih, ljetnih recepata zauvijek omiljene televizijske kuharice.

SRDELE PO RECEPTU ANE UGARKOVIĆ

PUNJENI CVJETOVI TIKVICA PO RECEPTU ANE UGARKOVIĆ

HUMUS S PEČENIM PAPRIKAMA PO RECEPTU ANE UGARKOVIĆ

image
Berislava Picek/Cropix

TJESTENINA S BOSILJKOM I KOZICAMA

Trebat će vam:

100 g listova bosiljka

2 režnja češnjaka

80 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja

sol

očišćeni repovi svježih kozica

2 Jalapeño papričice, nasjeckane

malo Aninih sušenih cherry rajčica

320 g špageta

Priprema:

Listove bosiljka kratko blanširajte u kipućoj vodi i odmah osvježite u hladnoj da se prestane kuhati. Ocijedite i iscijedite vodu iz lišća bosiljka. Izmiksajte bosiljak u blenderu s češnjakom, maslinovim uljem i malo soli. U kipućoj slanoj vodi skuhajte špagete prema uputama. U međuvremenu, na malo maslinova ulja popržite papričicu, dodajte sušene rajčice i na kraju repove kozica. Okrenite sve nekoliko puta u teći, dok kozice ne izgube prozirnost. Dodajte izmiksani bosiljak i kuhane špagete, zajedno s malo vode u kojoj su se špageti kuhali. Dobro promiješajte i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 14:25