ISPROBALA DOBRA HRANA

PET PROVJERENO DOBRIH RECEPATA: Nema zime bez dobrog kiselog kupusa!

 Tom Dubravec / Hanza Media
Prelijte ga bučinim uljem, dodajte mu sjeckani vlasac, u sekeli gulašu spojite ga s dimljenim šaranom ili kombinirajte sa šampinjonima!

Kiselo je zelje toliko duboko ukorijenjeno u našu kuhinju i kolektivnu svijest da se čini kako je sve promišljeno, rečeno i normirano. No, kad sam prvi put kušao jednostavnu salatu, nakrižanu glavicu kiselog kupusa prelivenu mladim maslinovim uljem i posutu ljutkastom tucanom papričicom, predrasude su se raspršile. Već taj jednostavni preljev za kiselo zelje kao salatu nudi brojna rješenja sa samo jednim problemom: teško je odlučiti koji je od njih najbolji. Evo, vi pokušajte odrediti koji!

Sarma

Zagreb, 221116.
Sarma od kupovanja kiselog zelja na Dolcu kod Andjelke Trdic, zatim vrhunskog mesa iz mesnice Kanuric i na kraju Mateja Domitrovic skuhala je sarmu.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Sekeli gulaš

Sekeli gulaš
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sinjski arambašići

Trogir, 031216
Kuhari Robert Zmire i Stipe Susnjara pripremaju tradicionalni dalmatinski blagdanski rucak. Na fotografiji: sinjski arambasici na vatri u kaminu
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Hanza Media

Istarski kupus s ovčetinom

Persurici, 141017.
Djelo Hadziselimovic kuha sa svojim susjedima.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media

Krvavice u lisnatom tijestu s kiselim kupusom

Zagreb, 021115.
Savska.
Kulinarski studio Majstor kuhar.
Jela za Martinje sa chefom Brankom Ognjenovicem.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 07:09