Trebat će vam:
Za tijesto:
4 jaja
150 g smeđeg šećera
50 g omekšalog maslaca
150 g mljevenog rogača
100 g glatkog brašna
prašak za pecivo
2 kruške nasjeckane na kockice
Za kremu:
500 ml vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
100 g kristal šećera
2 srednje velika nara za ukrašavanje
Priprema:
U veću posudu stavite jaja i šećer i dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte omekšali maslac te mljeveni rogač, brašno i prašak za pecivo. Izmiješajte. Ručno umiješajte nasjeckanu krušku. Smjesu izlijte u posudu za pečenje i pecite 20 minuta na 180 °C. U posudu stavite vrhnje za šlag i miksajte po uputi na pakiranju. Dodajte obje vrste šećera i dobro izmiješajte. Ohlađeni biskvit oblikujte kalupom veličine čaše u kojoj ćete poslužiti desert. Punite čaše biskvitom, kremom od slatkog vrhnja i sjemenkama nara dok ne potrošite sastojke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....