Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g peneta ili špageta
- 400 g svježeg ili smrznutog bakalara/oslića
- 6 feta pancete ili domaće slanine
- 1,5 dcl suhog bijelog vina
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 žlica svježeg sjeckanog peršina
- sol i prstohvat čilija u prahu
- 1 žlica ukiseljenih kapara
Priprema
1. korak
Skuhajte penete ili špagete u vreloj posoljenoj vodi pa ih ocijedite, nakapajte s malo ulja i stavite sa strane. U međuvremenu u dubljoj tavi (ili woku) na malo maslinova ulja propirjajte zajedno sitno rezane komade bakalara (koji ste prethodno odmrznuli u čistom moru) i pancetu/slaninu na kockice pa čim je panceta počela cakliti, kapare i podlijte bijelim vinom.
2. korak
Po volji još malo i oprezno posolite i dodajte čili pa kad se tekućina reducirala na pola, dodajte tijesto. Miješajte i držite na laganoj vatri minutu-dvije da se tijesto i umak prožmu pa služite toplo posuto svježe narezanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....