![29938657](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/18/k_29938657_640.jpg)
Sastojci:
2 kg rajčica 2/4 šalice smeđeg šećera muscovado sol papar malo dimljene crvene paprike malo limunovog soka |
![Zagreb, 310815.
Kuhana zimnica u teglama.
Berislava Picek/CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/8/24/12/zimica_jesen8-310815.JPG.jpg)
Priprema:
Rajčici najprije ogulite kožu. To možete učiniti nožićem bez prethodnog kuhanja paradajza ako je on mekan, odnosno jako zreo. No, možete prethodno staviti u vodu i izvaditi ga prije nego što počne ključati kad vidite da se kožica počela odvajati. Kad se ohladi, lagano je ogulite. Paradajze nasjeckajte što sitnije, stavite ih u širu i dublju tavu ili lonac zajedno sa šećerom te kuhajte na laganoj vatri i svako malo promiješajte. Kad se pekmez dovoljno zgusnuo, dodajte limunov sok, sol, papar i dimljenu papriku. Promiješajte i stavite u sterilizirane staklenke.