RUČAK U 40 MINUTA

Pečeno povrće može biti sjajan, lagani ljetni ručak, poslužite ga uz palentu

 Andrey Rayskiy/
Iskoristite ljetno povrće na najbolji mogući način pa ga poslužite uz jednostavan prilog kao što je palenta

Trebat će vam:

1 patlidžan

3 rajčice

1 tikvica

1 glavica češnjaka

1 luk

100 ml vina

4 žlice maslinova ulja

1 šaka bosiljka

3-4 grančice timijana

Sol i papar

Palenta

Priprema:

U posudu za pečenje stavite na veće komade nasjeckani patlidžan, tikvicu, rajčicu i luk. Glavici češnjaka odrežite vrh, posolite i pokapajte s malo maslinova ulja pa umotajte u foliju. Stavite sastrane. Povrću dodajte vino, maslinovo ulje, sol, papar, timijan i bosiljak pa sve zajedno ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva na 40-ak minuta. Češnjak također ubacite u pećnicu. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu, rižu, palentu ili drugu prilog po želji. Kada je povrće gotovo, izvadite ga iz pećnice, a češnjak odmotajte i istisnite iz opne. Sve zajedno pomiješajte u posudi pa poslužite uz palentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:45