Trebat će vam:
1 patlidžan
3 rajčice
1 tikvica
1 glavica češnjaka
1 luk
100 ml vina
4 žlice maslinova ulja
1 šaka bosiljka
3-4 grančice timijana
Sol i papar
Palenta
Priprema:
U posudu za pečenje stavite na veće komade nasjeckani patlidžan, tikvicu, rajčicu i luk. Glavici češnjaka odrežite vrh, posolite i pokapajte s malo maslinova ulja pa umotajte u foliju. Stavite sastrane. Povrću dodajte vino, maslinovo ulje, sol, papar, timijan i bosiljak pa sve zajedno ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva na 40-ak minuta. Češnjak također ubacite u pećnicu. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu, rižu, palentu ili drugu prilog po želji. Kada je povrće gotovo, izvadite ga iz pećnice, a češnjak odmotajte i istisnite iz opne. Sve zajedno pomiješajte u posudi pa poslužite uz palentu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....