SLATKO SLANI SPOJ

Pečeni batat s kruškom, sirom, indijskim oraščićima i ukiseljenim motarom

 Berislava Picek/Cropix/
S kombinacijom orašastih plodova, slatkastog batata i kruške i osvježavajućeg motara jednostavno ne možete pogriješiti

Trebat će vam:

700 g batata
50 ml maslinova ulja
sol i papar
100 g sirnog namaza
3 žlice vrhnja
100 g indijskih oraščića
3 kruške
100 g oraha
ukiseljeni motar

Priprema:

Batat dobro operite pod mlazom hladne vode. Otklonite sve nečistoće jer se peče s korom. Narežite ga na ploške debljine pola centimetra. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje, poslažite batat te ga lagano premažite maslinovim uljem. Pecite petnaest minuta na 180 °C. Izvadite pleh te okrenite batat na drugu stranu i nastavite peći još 15 minuta, dok malo ne porumeni po rubovima. Izvadite ga iz pećnice i pustite da se malo ohladi. U međuvremenu pripremite namaz.
U mužar ili električnu sjeckalicu stavite indijske oraščiće i usitnite ih. Smjesi dodajte sirni namaz, vrhnje i začine. Kada dobijete glatku smjesu, njome premažite pečeni i malo ohlađeni batat. Na namaz složite narezane kruške. Dodajte orah i ukiseljeni motar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 21:19