Pečena mozzarella u panceti

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 ciabatta
  • 10 šnita pancete prepolovljene na pola
  • 2 ocijeđena limuna
  • 2 mozarelle
  • 8 grančica ružmarina
  • 1 češanj češnjaka (protisnuti)
  • maslinovo ulje
  • začinsko bilje (usitnjeni bosiljak, metvica, majčina dušica, origano..)

Priprema

1. korak

U zdjelu natrgajte ciabattu na male komadiće (bez korice), komadiće mozzarele te narezane 2 šnite pancete. Dodajte češanj češnjaka, prelijte oko 4 jušne žlice maslinova ulja, sokom od limuna te začinskim biljem. Sve dobro izmješajte te pustite da se marinira nekih 15 minuta u hladnjaku.

2. korak

Tako dobivenu smjesu oblikujte u male loptice i obložite pancetom a krajeve pričvrstite ružmarinovom grančicom ili čačkalicom.

3. korak

Stavite na srednju rešetku u pećnici na 180°C. Na dno pećnice, stavite papir za pečenje te poslažite šnite cibatte, kako bi otoplenji sir mogao kapati po njima. Čim se sir krene topiti i panceta dobije koricu jelo je gotovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 21:45