Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 ciabatta
- 10 šnita pancete prepolovljene na pola
- 2 ocijeđena limuna
- 2 mozarelle
- 8 grančica ružmarina
- 1 češanj češnjaka (protisnuti)
- maslinovo ulje
- začinsko bilje (usitnjeni bosiljak, metvica, majčina dušica, origano..)
Priprema
1. korak
U zdjelu natrgajte ciabattu na male komadiće (bez korice), komadiće mozzarele te narezane 2 šnite pancete. Dodajte češanj češnjaka, prelijte oko 4 jušne žlice maslinova ulja, sokom od limuna te začinskim biljem. Sve dobro izmješajte te pustite da se marinira nekih 15 minuta u hladnjaku.
2. korak
Tako dobivenu smjesu oblikujte u male loptice i obložite pancetom a krajeve pričvrstite ružmarinovom grančicom ili čačkalicom.
3. korak
Stavite na srednju rešetku u pećnici na 180°C. Na dno pećnice, stavite papir za pečenje te poslažite šnite cibatte, kako bi otoplenji sir mogao kapati po njima. Čim se sir krene topiti i panceta dobije koricu jelo je gotovo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....