Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 velika patlidžana
- 1 šalica od 2 dl sirove kvinoje
- pinjoli ili bademi
- 100 g feta sira
- 2 režnja češnjaka
- 1 jaje
- maslinovo ulje
- svježi listići peršina
Priprema
1. korak
Stavite pinjole u mlaku vodu da malo omekšaju. U cjedilu operite kvinoju hladnom vodom jer će u protivnom biti gorka. Skuhajte je u slanoj vodi (kuhana je kad se počnu nazirati klice) i ocijedite, pa isperite hladnom vodom. Pusite da se cijedi.
2. korak
Ocijedite i pinjole koji su stajali u mlakoj vodi. Uzdužno prerežite patlidžane pa izdubite sredinu. Posolite ih i ostavite stajati sa strane. Jaje pjenasto umutite, pomiješajte ga s kvinojom i pinjolima. Izdrobite feta sir i dodajte ga u mješavinu. Popaprite i oprezno posolite jer je sir slan.
3. korak
Umiješajte i sjeckani peršin te češnjak. Uključite pećnicu na 200 °C. Papirnatim ručnikom upijte tekućinu koja se nakupila u patlidžanima. Poprskajte unutrašnjost maslinovim uljem, pa patlidžane napunite nadjevom. Stavite ih na pleh na koji ste stavili papir za pečenje i pecite tridesetak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....