DOBRA KOMBINACIJA

Patlidžan na ovaj način posebno će se svidjeti onima koji vole jednostavnu, ukusnu i ljutu hranu

 Haoliang/Getty Images
Curry mješavina začina, patlidžan i kokosovo mlijeko kombinacija su s kojom ne možete pogriješiti

Trebat će vam:

2 patlidžana

2 žličice curry mješavine začina

1 žličica kumina

1 žličica đumbira u prahu

1 konzerva kokosova mlijeka

1 žličica čilija u prahu ili svježa čili papričica

1 žlica kima

riža

sol i papar

ulje

Priprema:

Na dobro zagrijano ulje najprije bacite na kockice nasjeckani patlidžan. Dobro ga zapržite sa svih strana. Dodajte potom protisnuti češnjak i sve začine. Dobro promiješajte i pripazite da češnjak ne zagori. Na to dodajte 5-8 žlica čvrstog dijela kokosova mlijeka. Začinite soli i paprom. Kuhajte dok patlidžan ne omekša i poslužite uz kuhanu rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 05:49