Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 pastrve
- 1 tručak mladog luka
- 1 šaka pistacija
- 1 grančica svježe kadulje
- sol, papar l maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Pastrve očistite i filetirajte. Pažljivo pincetom uklonite kosti. Luk očistite i samo bijeli dio narežite na kolutiće. Očistite pistacije od tvrde i smeđe ljuskice i nasjeckajte ih. Na maslinovu ulju kratko prepržite luk. Stavite ga sa strane. Stavite prižiti filete pastrve, tako da najprije pržite stranu s kožom. Na tanjur poslažite filete, dinstani mladi luk, posipajte ih pistacijama te listićima kadulje.
2. korak
Savjet: Ako volite blaže okuse, umjesto mladog luka možete koristiti i na kolutiće narezan bijeli dio poriluka. Ne volite li intenzivan okus kadulje, ribu možete začiniti i bosiljkom. Umjesto pistacija možete koristiti i nasjeckane pinjole, koji će imati intenzivniji okus ukoliko ih malo prepržite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....