400 ml jogurta
400 ml slatkog vrhnja
6 listića želatine
3-4 žlice šećera
1 žličica arome naranče ili vanilije
300 g borovnica
2 žlice maslaca
3 žlice smeđeg šećera
1 žličica ribanog muškatnog oraščića
Slatko vrhnje zagrijte sa šećerom i miješajte dok se šećer sasvim ne rastopi. Listiće želatine namočite u hladnu vodu pa pustite da nabubre. Kad nabubre, ocijedite ih i dodajte im nekoliko žlica vrućeg vrhnja. Miješajte dok se ne rastopi pa ulijte u ostatak vrhnja.
Dodajte jogurt i željenu aromu pa dobro izmiješajte. Podijelite smjesu u šest malih staklenki pa stavite u frižider nekoliko sati. Za to vrijeme na maslacu pirjajte voće sa šećerom. Kad se zgusne, dodajte naribani muškatni oraščić. Provjerite je li dovoljno slatko.
Dodajte umak na ohlađenu i stisnutu panacottu pa i njega malo ohladite. Poklopite staklene teglice i ubacite u košaru za piknik zajedno s paketićem plastičnih žlica.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....