One su prisutne na baš svim svečanijim prigodama. Naravno tko ih se uspije “dočepati” jer se razgrabe u trenu. Njih ili volite ili mrzite. Nekima su preslatke drugima baš po guštu. Njihova priprema je daleko od jednostavne, ali mi imamo savršene recepture. Jednu nam je otkrila poznata zagrebačka slastičarnica Amelie, drugu pak naša blogerica Julija, inače autorica bloga Torta, pinjur, pjat.
Za korak po korak pripremu kliknite OVDJE .
Dok će vam za Julijinu recepturu trebati:
Za tijesto:
- 3 jaja
- 250 g šećera u prahu
- 2 dcl ulja
- 2 dcl mlijeka
- prašak za pecivo
- 850-900 g mekog brašna
Za nadjev:
- izdubljene mrvice
- 350 g džema od marelice
- 200 g mljevenih badema
- 125 g maslaca
- rum ili maraschino
Ostatak recepta pročitajte OVDJE
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....