Trebat će vam:
4 domaća jaja
2 jušne žlice maslinova ulja
4 - 5 većih ljutika
1/4 vezice izdanaka mladog češnjaka (ili 3 režnja zrelog)
3 veće rajčice – volovsko srce ako je dostupno
3 paprike (zelena i crvena)
3 - 4 cherry rajčice
1 - 2 grančice majčine dušice
100 g sira iz mišine
1 jušna žlica mljevenog kumina
sok 1/4 limuna
tucana ljuta paprika
sol i papar
svježi korijander
korica limuna
Priprema:
Ljutiku očistite i izrežite na polumjesece. Paprike i rajčicu očistite i izrežite na trakice. Češnjak usitnite. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte paprike i pirjajte na jačoj vatri desetak minuta pazeći da ne zagore. Dodajte ljutiku i smanjite vatru, nakon pet, šest minuta dodajte rajčice, češnjak i začine - majčinu dušicu, kumin i tucanu papriku. Pirjajte na laganoj vatri oko 30 minuta dok ne dobijete gust umak - sastojci moraju imati konzistenciju, ali na ugriz trebaju biti meki - poput sataraša. Tijekom kuhanja umjereno solite jer je sir iz mišine slan. Maknite s vatre i dodajte limunov sok. U prikladnu ovalnu gusanu posudu ili tavicu ulijte umak, napravite četiri udubine gdje ćete staviti razbijena jaja (pazite da žumanjak ne pukne). Naribajte ili nadrobite sir iz mišine tako da prekrije cijelu gornju površinu smjese. Stavite peći na 180-200 stupnjeva oko 10 minuta - dok se jaja ne ispeku, a žumanjak ostane tekuć. Izvadite, pospite s još malo sira, stavite natrgani korijander i naribane korice limuna te poslužite uz prepečen kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....