Desert na roštilju jedno je od slatkih iznenađenja koje možete pripremiti za svoje goste ako ovih dana planirate druženje na otvorenom. Hrskava mini pita s jagodama, vjerujte, bit će pravo osvježenje, a jedino na što morate pripaziti bit će temperatura rešetke koja mora biti oko 100 °C.
Nakon što ispečete meso i povrće za ručak i vatra postane sve blaža, a rešetka hladnija, stavite na nju slatkiše u foliji. Dok s gostima rješavate razne mesne delicije, na rešetku stavite pitu kako bi bila gotova taman u pravo vrijeme.
Ova pita odlična je već sama za sebe, a poslužiti je možete i uz sladoled po želji ili tek žlicu, dvije slatkog tučenog vrhnja s malo vanilije. Jednostavno, lagano i ukusno, sve što vam treba da zaokruži dobro druženje uz vruću rešetku!
Trebat će vam:
1 pakiranje lisnatog tijesta
500 g jagoda
50 g smeđeg šećera
vanilin šećer
3 žlice na vrh usitnjenih zobenih pahuljica
50 g listića badema
aluminijska folija
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljajte valjkom za tijesto. Oblikujte krugove promjera 15 centimetara. Jagode dobro operite i narežite na manje komadiće. Dodajte im šećer, vanilin šećer i zobene pahuljice pa dobro promiješajte. Aluminijsku foliju odrežite na dužinu od oko 35 cm, za svaki kolač 3 komada. Na sredinu folije stavite tijesto i nadjev od jagoda. Rubove ostavite slobodne te ih prstima dignite da obložite jagode. Folijom omotajte tijesto da ima dobru formu i da se tijekom pečenja ne deformira. Rešetka roštilja mora biti mlaka, a ne jako vruća. Stavite mini pitu u foliji na roštilj i pecite oko 30 minuta. Tijekom pečenja pripazite da tijesto ne izgori te ga povremeno zarotirajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....