Za biskvit će vam trebati:
250 g glatkog brašna
175 g smeđeg šećera
270 g svježe naribane mrkve
4 velika jaja
150 ml suncokretova ulja
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žlica cimeta
1 žlica ekstrakta od vanilije
prstohvat soli
vanilin šećer
Za kremu:
400 g krem sira
70 g omekšalog maslaca
100 g šećera u prahu
1 žlica ekstrakta vanilije
Priprema:
U veću posudu stavite sve suhe sastojke za biskvit. U drugu posudu stavite jaja, kratko miksajte, dodajte smeđi i vanilin šećer pa miksajte dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte ulje te malo po malo umiješajte suhe sastojke. Na kraju lagano kuhačom umiješajte naribanu mrkvu. Smjesu podijelite na dva dijela i pecite u dva ista okrugla kalupa. Kalup prije pečenja obložite papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Pečene biskvite dobro ohladite.
Sastojke za kremu stavite u posudu i miksajte oko pet minuta dok sastojci ne postanu kremozni. Pečene biskvite prepolovite na pola tako da imate četiri kore. Na pladanj stavite jedan biskvit, nanesite četvrtinu kreme i tako sve dok ne potrošite sastojke. S vrha zadnjeg biskvita nožem skinite tanki površinski sloj, izmrvite ga i njime ukrasite tortu.
Savjet!
Odlična zamjena za mrkvu može biti i pastrnjak koji možete kratko propirjati kako bi pustio svoju slatkastu, orašastu aromu, a zatim umiješati u biskvit.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....