Tjedan pred nama odlučili smo začiniti brzim i jednostavnim, ali promišljenim kuhanjem. Započinjemo tako kombinacijom batata, graha i mrkve, a nastavljamo s jednostavnom pitom od blitve, mladog luka i sira. Sredinom radnog tjedna radimo varivo s ječmom, a u četvrtak ražnjiće s jetricom. Petkom je na redu riba pa tako radimo trlje sa salatom, dok smo vikend rezervirali za pripremu sočnih sendviča s piletinom i svinjskih kotleta sa začinskim biljem. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Kombinaciju batata, mrkve i graha možete napraviti kao varivo ili kao gusto pirjano povrće uz koje će vam trebati tek žlica grčkog jogurta i zdjela salate. Dodati možete i komad mesa po želji ili tek malo slanine, a koristiti možete i drugo povrće, koje vam već dulje vrijeme stoji u hladnjaku i vrijeme je da ga potrošite. Dobra ideja bit će paprika, cvjetača, poriluk i brokula.
UTORAK
Dobroj piti teško je odoljeti. Ovog puta svježem siru dodajte i blitvu i mladi luk, a zatim dobivenim nadjevom premažite kore pa ih zarolajte u puž ili ostavite u dugačkim, slasnim štrudlama. Ovakav brzi ručak ili večera gotovi su u sat vremena!
SRIJEDA
Varivo s ječmom najčešće radimo s kobasicama, no vi svakako možete dodati i na kockice nasjeckanu svinjetinu, junetinu ili piletinu kako bi jelo bilo još moćnije. Koristite korjenasto povrće koje imate u hladnjaku i ne zaboravite prethodno namočiti ječam kako biste skratili vrijeme kuhanja.
ČETVRTAK
Ražnjiće ovog četvrtka radimo s jetricama. Odlična su opcija za sve ljubitelje, a između komadića jetrice dodati možete i slaninu ili povrće po želji. Jetrica su brzo gotova, jedu se još topla, a umak od jogurta bit će im itekako dobar dodatak.
PETAK
Riba petkom ovog puta znak je za pripremu trlja. Nisu preskupe i dostupne su na tržnicama, a kombinirati ih možete s krumpirom i blitvom ili, kao mi, poslužiti uz jednostavnu salatu.
SUBOTA
Subota je dan kada se volimo počastiti kakvim finim fast foodom iz vlastite kuhinje. Ovog puta tako radimo pileće sendviče s finom, kremastom salatom od kupusa i mrkve. Napravite je dok se piletina peče i uz to, neće vam trebati puno drugih dodataka. Možda tek kakvo dobro domaće ukiseljeno povrće.
PILEĆI SENDVIČI S KREMASTOM SALATOM
NEDJELJA
Ovu nedjelju iskoristite za odmor i napravite brz, ali ukusan ručak. Svinjski kotleti za takve su situacije odličan odabir, a poslužiti ih možete uz pire krumpir, povrće kuhano na pari, rizi bizi ili neki drugi jednostavan prilog priprema kojeg vam neće oduzeti previše vremena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....