Tmurni zimski tjedan započinjemo jednostavnim, ali utješnim ručkom koji vole sve generacije - brzom palačinkom s krumpirom i jajima. Nastavljamo zdravijom varijantom pizze, a zatim radimo gusto varivo s keljom. U četvrtak kuhamo tjesteninu sa špinatom i gljivama, a na kraju radnog tjedna radimo brze sendviče s avokadom i lososom za ručak ili brunch. Vikendom su uvijek na redu raskošnija jela pa tako u subotu radimo kotlete s kremastim ječmom, a u nedjelju ukusnu piletinu u vinu s gljivama.
PONEDJELJAK
Tjedan započinjemo jednostavnim, ali slasnim i utješnim ručkom; na redu je palačinka s krumpirom i jajima. Osim što će vam za pripremu trebati svega nekoliko sastojaka, ovo jelo prilično je brzo gotovo pa će vam tako ostati vremena da napravite i kakav dobar umak. Odlična opcija uvijek je varijanta s grčkim jogurtom, limunovim sokom, češnjakom, soli i paprom.
PALAČINKA S KRUMPIROM I JAJIMA
UTORAK
Umjesto klasičnog dizanog tijesta, napravite podlogu od cvjetače pa je nadjenite dodacima po želji. Zaigrajte se bezmesnim dodacima kao što su paprika, gljive i artičoke ili kombinaciji dodajte kobasicu ili tunu iz konzerve. Naravno, obavezan je i sir.
SRIJEDA
Što je tjedan bez gustog variva? Ovog puta radimo kombinaciju krumpira i kelja kojoj smo dodali i leću. Želite li da jelo bude još bogatije, ubaciti možete i konzervu slanutka ili šaku smrznutog graška.
GUSTO VARIVO S KELJOM I KRUMPIROM
ČETVRTAK
Tjestenina sa špinatom i gljivama jednostavna je opcija za brzi ručak usred tjedna. Želite li jelo učiniti zdravijim, koristite integralnu, tjestenu od pira ili leće.
TJESTENINA SA ŠPINATOM I GLJIVAMA
PETAK
Za brzi ručak ili brunch dobra opcija bit će i jednostavni sendviči s avokadom i lososom. Koristite kruh sa sjemenkama, tostirajte ga i natrljajte češnjakom, a zatim dodajte osvježavajući namaz od avokada i dimljeni losos. Umjesto lososa, koristiti možete i šunku ili tunu.
SUBOTA
Kotleti na naglo sa zaokretom naš su odabir za subotnji ručak. Najprije ih ostavljamo u marinadi od senfa i soja sosa, a za to vrijeme kuhamo kremasti ječam. Ovog puta ječmu smo dodali samo mrkvu, no vi svakako možete ubaciti i drugo povrće po želji. Na kraju vam preostaje još samo ispeći meso.
NEDJELJA
Osim uz mlince, piletinu volimo i u gustom umaku uz pire krumpir. Ubacite povrće i gljive u posudu, dodajte vino i komade piletine pa sve zajedno pecite u pećnici dok ne dobijete aromatične komade mesa koje se odvaja od kosti i sa stola nestaje u trenu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....