7 JELA ZA 7 DANA

Ovog tjedna kuhamo zasitnu povrtnu juhu, piletinu s gljivama i sočne okruglice od tune

Osim toga, na meniju su i muffini od lisnato tijesta, salata od kruške i gorgonzole, povrtni popečci i zapečena tjestenina s rajčicama i sirom

Ponedjeljkom se uvijek okrećemo jednostavnijim opcijama kada je u pitanju ručak pa tako ovog puta radimo jednostavne muffine od lisnatog tijesta, sira i brokule. Zatim je na meniju piletina s gljivama u umaku od vrhnja, dok u srijedu, umjesto klasičnog jela na žlicu, ovog puta radimo bogatu salatu s kruškama, gorgonzolom, orasima i borovnicama. Oni kojima tjedan ne može proći bez juhe ili variva, na svoje će doći u četvrtak, kada kuhamo povrtnu juhu sa slanutkom, paprikom i batatom, dok smo za kraj radnog tjedna pripremili recept za okruglice od tune u umaku od rajčice. Za vikend, pak, radimo popečke od mrkve, tikvica i parmezana i zapečenu tjesteninu s rajčicama i sirom. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Tražite li ideju za jednostavan, a baš ukusan ručak u koji ćete uključiti i povrće, možda su ovi lisnati muffini dobra ideja. Tijesto napunite sirom i brokulom, ispecite pa poslužite samostalno ili uz dodatak sezonske salate.

MUFFINI OD LISNATOG TIJESTA, SIRA I BROKULE

image
Iko636/Getty Images

UTORAK

Za ovo zasitno, aromatično i bogato jelo s piletinom i gljivama trebat će vam tek nekoliko sastojaka i malo vremena, a na kraju će svi za stolom, vjerujemo, tražiti porciju više. Odlično se slaže uz široke rezance i rizi bizi, a obavezna je i zdjela zelene salate.

PILETINA S GLJIVAMA U UMAKU OD VRHNJA

image
Anna_shepulova/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

U slučaju da ste više od salata, razmislite o tome da ovaj tjedan napravite stvarno bogatu salatu s orasima, kruškom i gorgonzolom. Dodajte i borovnice za dozu svježine i sve zajedno poslužite dobro ohlađeno.

SALATA OD KRUŠKE, GORGONZOLE, ORAHA I BOROVNICA

image
Drong/Getty Images

ČETVRTAK

Bez juhe ne možemo zamisliti radni tjedan pa tako ovog puta radimo brzinsku varijantu povrtne juhe. Dodajemo joj slanutak, papriku i batat, još pokoji sastojak i začin i sve zajedno poslužujemo uz krišku kruha.

POVRTNA JUHA SA SLANUTKOM, PAPRIKOM I BATATOM

image
Gbh007/Getty Images

PETAK

Što kažete da umjesto klasičnih mesnih okruglica ovaj tjedan napravite riblje, i to s tunom? Koristite svježu tunu, dodajte još pokoji aromatičan sastojak, oblikujte kuglice, kuhajte u umaku od rajčice i ručak je spreman brže nego što možete zamisliti.

OKRUGLICE OD TUNE U UMAKU OD RAJČICE

image
Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Od povrća koje imate u hladnjaku napraviti možete baš dobre popečke. Iskoristite mrkvu i tikvicu, dodajte parmezan, oblikujte u polpete pa ih pecite u pećnici, na tavi ili u fritezi na vrući zrak.

POPEČCI OD MRKVE, TIKVICA I PARMEZANA

image
Albina Yalunina/Getty Images

NEDJELJA

Zašto ovotjedni nedjeljni ručak ne bi bio malo drugačiji? Umjesto pečenja ili piletine s mlincima, napravite zapečenu tjesteninu s prvim rajčicama i sirom. Uz to, trebat će vam samo još zdjela sezonske salate i dobro piće za osvježenje.

ZAPEČENA TJESTENINA S RAJČICAMA I SIROM

image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2024 10:38