Ovotjedni meni započenjemo laganom pilećom juhom sa žličnjacima, a zatim nastavljamo jednostavnim i brzim, a slasnim zapečenim špagetima s kobasicom. Sredinom radnog tjedna kuhamo gusti svinjski gulaš s povrćem, u četvrtak ponovno na žlicu kuhamo varivo od graška i piletine, a u petak radimo sočne popečke od lososa. Vikend je, pak, rezerviran za lagane rezance od tikvica s fetom i rajčicama te zapečene mesne okruglice sa sirom. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Zaželite li se početkom tjedna jednostavnog, utješnog jela, razmislite o tome da napravite pileću juhu sa žličnjacima. Vole je i najmlađi i najstariji i jedno je od onih jela s kojima jednostavno ne možete pogriješiti.
UTORAK
Tjestenina, kobasica i sir zvuče kao više nego dobra kombinacija, posebice kada sve zajedno samo ubacite u pećnicu i pustite da se krčka dok vi pripremate salatu i postavljate stol. Ovo je jedno od naših omiljenih jela u posljednje vrijeme i često mu se vraćamo, posebice na užurbane radne dane.
SRIJEDA
Dobar gulaš volimo u svako doba dana, tjedna i godine. Poslužujemo ga uz domaći kruh i to je zapravo sve što nam za kvalitetan ručak treba. Posebno volimo kada napravimo duplu količinu pa nam pola lonca ostaje i za idući dan.
GUSTI SVINJSKI GULAŠ S POVRĆEM
ČETVRTAK
Još jedno od omiljenih jela na žlicu svakako je i kombinacija graška i piletine. Sve zajedno ubacite u lonac, krčkajte pa poslužite samostalno ili uz prilog po želji.
PETAK
A kada vam se jede sočan riblji burger, dobra ideja bit će priprema popečaka od lososa. Osim u pecivo, uvijek ih možete poslužiti i uz prilog po želji, zdjelu salate i osvježavajući umak na bazi jogurta.
SUBOTA
Umjesto klasične tjestenine, razmislite da ovog puta napravite rezance od tikvica. Vjerujemo da će vam se itekako svidjeti, a recept biste mogli spremiti i za toplije dane, kada ćete tikvice na tanjur stavljati direktno iz vrta.
REZANCI OD TIKVICA S FETOM I RAJČICAMA
NEDJELJA
Na kraju tjedna pripremamo mesni, zasitan i slastan ručak - zapečene mesne okruglice sa sirom. Prilog odaberite sami, ali na stol obavezno stavite tanjur s tostiranim kruhom koji ste natrljali češnjakom kako biste njime skupili sve ostatke s dna posude.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....