S dolaskom vrućih, sparnih dana, dugotrajno stajanje za štednjakom odlučili smo zamijeniti kavom i koktelima na balkonu pa tako ovog tjedna ručak radimo brzinski, ali još uvijek ukusno. Tjedan započinjemo kombinacijom graha i špinata koju možete poslužiti na tostu ili uz prilog po želji, nastavljamo s jednostavnom, povrćem bogatom prženom rižom s jajima, a zatim u srijedu radimo zelenu shakshuku. Kombiniramo omiljeno lisnato povrće, dodajemo jaja na oko i krišku kruha i uživamo u sjajnom ručku gotovom u pola sata. U četvrtak radimo jednostavnu, ali tako ukusnu tjesteninu s rajčicom i maslinama, petak je rezerviran za palačinke sa sirnim namazom, mladim lukom i ribom. Mi koristimo losos, no dobra ideja bit će i komadići tune iz konzerve. Subota je stvorena za lažnu pizzu gotovu u manje od sat vremena, dok u nedjelju radimo slasne, hrskave pohance iz pećnice. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
UTORAK
SRIJEDA
ČETVRTAK
TJESTENINA S RAJČICOM I MASLINAMA
PETAK
PALAČINKE SA SIRNIM NAMAZOM, RIBOM I MLADIM LUKOM
SUBOTA
NEDJELJA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....