Hladni tjedan pred nama odlučili smo započeti jednostavnim, zdravijim obrokom koji će biti itekako dobra opcija za one koji su za vikend pretjerali s jačom hranom. Ponedjeljak smo tako rezervirali za povrtnu zdjelu koja može biti odličan način za upoznavanje s tofuom kao namirnicom. Tjedan nastavljamo s mekim i sočnim faširancima, zatim radimo malo drugačije, kremasto varivo s piletinom, a onda i zapečenu tjesteninu sa sirom i slaninom. U petak je na redu zasitna krumpir salata u koju dodajemo i tunu, a za vikend radimo jastučiće s kiselim kupusom i sporo pečenu junetinu s povrćem. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Ako već dugo razmišljate u ubacivanju tofua u svoj tjedni meni, možda je ovo jedan od načina s kojim možete započeti. Priprema ovog jela uopće nije komplicirana, možete iskoristiti namirnice koje imate u hladnjaku i smočnici, a zatim sve zajedno spojiti u zasitnoj, bogatoj zdjeli.
UTORAK
Kada ste zadnji put radili faširance? Mi ih najviše volimo u ovoj varijanti, a poslužujemo ih uz pire krumpir i, ako nam je pri ruci, kremasti špinat. Dobra opcija bit će i pečeni krumpir, ali i heljda, kuhano povrće...
SRIJEDA
Osim klasičnih sastojaka koje biste inače ubacili u lonac, ovog puta dodajte i kokosovo mlijeko, malo curry mješavine začina, đumbira i napravite malo drugačije, a ukusno i zasitno varivo kojeg bi se mogla tražiti porcija više. Čak i kada su u pitanju oni najizbirljiviji.
ČETVRTAK
Vjerojatno ne postoji jednostavnija zapečena tjestenina od ove sa sirom i slaninom. Kremasta je i hrskava u isto vrijeme, a najbolje se slaže uz zdjelu zelene salate s bučinim uljem.
ZAPEČENA TJESTENINA SA SIROM I SLANINOM
PETAK
Napravite klasičnu krumpir salatu, dodajte jednostavan dressing, a zatim i konzervu tune. Na kraju sve zajedno možete posipati sitno sjeckanim mladim lukom, peršinom ili drugim zelenjem koje vam je pri ruci. Također, salati uvijek možete dodati i konzervu graha, slanutka, kukuruza... Učinit ćete je još bogatijom.
SUBOTA
Kada vam ponestane ideja za ručak, razmislite o pripremi ovih slasnih jastučića s kiselim kupusom. Zamijesite tijesto, napunite ih, kuhajte, a zatim dodatno zapecite na tavi. Osim kiselog kupusa, uvijek ih možete puniti i mljevenim mesom ili povrćem po želji.
NEDJELJA
Pripremite meso i povrće, kratko ih zapecite, a potom ubacite u pećnicu i na dva sata zaboravite da kuhate. Ovo je jedno od onih jela na koje ćete potrošiti tek 20-ak minuta aktivnog rada, a ostatak vremena možete iskoristiti za druge kućanske poslove, pripremu salate ili priloga ili, pak, čitanje knjige ili gledanje filma. A kada je gotovo i kada njime počastite okupljene za stolom, u sudoperu neće ostati hrpa suđa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....