PROBAJ OVO

Ovog puta punjene paprike radimo na malo drugačiji način, punimo ih lećom i feta sirom

 Melaniemaya/Getty Images
Crvene paprike izdubite pa ih napunite mješavinom kuskusa, leće, feta sira i začina...

Trebat će vam:

4 crvene paprike

1 šalica kuhanog kuskusa

100 g kuhane leće

3 žlice paste od rajčice

1 žličica dimljene mljevene paprike

1 rajčica

2 režnja češnjaka

100 g feta sira

svježi sok od limuna

svježi peršin

grčki jogurt

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Odrežite peteljke i vrhove paprika. Izvadite i bacite sjemenke i opne iz unutrašnjosti paprike. Paprike uspravno posložite u posudu za pečenje i pospite malo soli. Pecite paprike dok malo ne omekšaju, oko 15 minuta. Rubovi bi trebali početi blago smeđiti i naginjati se prema unutra. Dok se paprike peku, pomiješajte kuskus koji ste skuhali prema uputama na pakiranju, kuhanu leću, pastu od rajčice, papriku, usitnjenu rajčicu i češnjak. Dobro promiješajte. Lagano uklopite fetu. Kušajte nadjev i po potrebi ga začinite s malo soli i papra. Paprike napunite mješavinom. Punjene paprike vratite u pećnicu i nastavite peći dok se nadjev ne zagrije i paprike još ne omekšaju, još 15 do 25 minuta. Gotove paprike pokapajte s malo limunova soka i pospite svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 13:45