OVO BAŠ VOLIMO

Ovog puta lungić pripremite na ovaj način, bit će slastan i tražit će se porcija više

 Alleko/Getty Images
Osim lungića, trebat će vam još nekoliko sastojaka poput soja sosa, sezama, meda...

Trebat će vam:

400 g svinjskog lungića, narezanog na tanke trakice

2 žlice soja umaka

1 žlica rižinog octa

1 žličica kukuruznog škroba

2 žlice ulja (sezamovo ili biljno)

3 češnja češnjaka, nasjeckana

200 g salate

1 žlica tostiranih sjemenki sezama

1 žličica meda ili smeđeg šećera

sol i papar po ukusu

Priprema:

U zdjelici pomiješajte jednu žlicu soja umaka, rižin ocat i kukuruzni škrob. Dodajte trakice svinjskog lungića, dobro promiješajte i ostavite da se marinira 10 minuta. U zasebnoj zdjelici pomiješajte preostali soja umak, med ili šećer te prstohvat papra. Zagrijte jednu žlicu ulja u woku ili velikoj tavi na visokoj vatri. Dodajte marinirani svinjski lungić i pržite tri-četiri minute dok ne postane zlatno smeđi i potpuno kuhan. Izvadite meso iz tave i ostavite sa strane. Dodajte preostalu žlicu ulja u tavu. Ubacite češnjak i pržite 30 sekundi dok ne zamiriše. Dodajte rimsku salatu i pržite dvije-tri minute dok lagano ne omekša. Vratite meso u tavu, prelijte pripremljenim umakom i dobro promiješajte kako bi se svi sastojci obložili. Pospite tostiranim sjemenkama sezama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 10:52