Trebat će vam:
400 g svinjskog lungića, narezanog na tanke trakice
2 žlice soja umaka
1 žlica rižinog octa
1 žličica kukuruznog škroba
2 žlice ulja (sezamovo ili biljno)
3 češnja češnjaka, nasjeckana
200 g salate
1 žlica tostiranih sjemenki sezama
1 žličica meda ili smeđeg šećera
sol i papar po ukusu
Priprema:
U zdjelici pomiješajte jednu žlicu soja umaka, rižin ocat i kukuruzni škrob. Dodajte trakice svinjskog lungića, dobro promiješajte i ostavite da se marinira 10 minuta. U zasebnoj zdjelici pomiješajte preostali soja umak, med ili šećer te prstohvat papra. Zagrijte jednu žlicu ulja u woku ili velikoj tavi na visokoj vatri. Dodajte marinirani svinjski lungić i pržite tri-četiri minute dok ne postane zlatno smeđi i potpuno kuhan. Izvadite meso iz tave i ostavite sa strane. Dodajte preostalu žlicu ulja u tavu. Ubacite češnjak i pržite 30 sekundi dok ne zamiriše. Dodajte rimsku salatu i pržite dvije-tri minute dok lagano ne omekša. Vratite meso u tavu, prelijte pripremljenim umakom i dobro promiješajte kako bi se svi sastojci obložili. Pospite tostiranim sjemenkama sezama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....