Brzo je gotovo

Ovo varivo s tjesteninom i grahom prija i na ljetnim vrućinama, uvjerite se

 Lilechka75/Getty Images/istockphoto
Ako ste vi među onima koji ni ljeti ne odbijaju jela na žlicu, ovo će vas oduševiti, ne kuha se dugo, a godi i na visokim temperaturama

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 luk
2 srednje mrkve
1 konzerva graha
2-3 šake smrznutog graška
1 paprika
1 šaka ili manja konzerva kukuruza (po želji)
3-4 šake tjestenine
1 žličica crvene paprike
1 žličica timijana
2 lovorova lista
sol i papar
maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno nasjeckani luk. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće ili kockice, zatim kockice paprike. Začinite crvenom paprikom, timijanom, lovorovim listom, soli i paprom. Sve pomiješajte. Dodajte vode toliko da pokrije sve sastojke, kuhajte 20-ak minuta pa dodajte još tekućine po potrebi, dodajte grašak, pričekajte da zavrije pa ubacite tjesteninu. Kuhajte dok tjestenina ne postane al dente, a pred kraj ubacite i grah koji ste isprali. Kuhajte još minutu, dvije, podijelite na tanjure, dodajte malo maslinova ulja i svježeg bilja po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 07:37