Priprema: 30 minuta
Pečenje: 40 + 30 minuta
Porcija: 6
Trebat će vam:
50 g maslaca
žlica maslinova ulja
3 velika luka
2 režnja češnjaka
1 list lovora
1 grančica svježeg timijana ili pola žlice sušenog
žlica kapara
220 g brašna
žličica praška za pecivo
prstohvat soli
30 g maslaca
180 ml mlaćenice
15-20 fileta sardina
Priprema:
Luk narežite na tanke trakice, usitnite češnjak, isperite kapare. Zagrijte maslac i ulje u velikoj tavi na niskoj vatri te dodajte luk, češnjak, lovor i timijan. Prekrijte tavu i pustite da lagano krčka oko pola sata, uz povremeno miješanje. Luk mora biti mekan, ali ne karameliziran. Otklopite i pustite da krčka još 10 minuta. Uklonite lovorov list i grančicu timijana ako ste je koristili pa ubacite kapare. Zagrijte pećnicu na 220°C i nauljite plitki lim za pečenje. Tijesto pripremite tako što ćete prosijati brašno u veliku zdjelu, natrgati 30 g maslaca i početi mijesiti. Dodajte mlaćenicu te mijesite dok ne dobijete meko tijesto, a po potrebi dodajte još brašna. Prebacite na pobrašnjenu dasku i mijesite dok tijesto ne postane glatko. Izvaljate ga u pravokutni oblik veličine oko 25 x 35 cm pa ga stavite na lim. Rasporedite smjesu luka po tijestu sve do rubova. Poslažite filete sardina po tijestu. Pecite oko 30 minuta odnosno dok podloga ne postane hrskava.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....