ZA POD ZUB

Ovo je vjerojatno najpopularniji recept na svijetu, svi rade kruh od dva sastojka i oduševljeni su

Posjedujete li barem jednu društvenu mrežu, vjerojatno ste u nekom trenutku naletjeli na videorecept za ovaj kruh od dva sastojka

Ludilo zvano proteinski kruh od dva sastojka zavladalo je društvenim mrežama. Kažu da ovaj recept potječe s TikToka, a ja sam ga otkrila tek kada je stigao na Instagram i baš svi, od fitness kraljica do food blogera, odlučili su ga isprobati. Dugo sam se opirala, ali kada ga je testirala jedna od meni najdražih domaćih gastro influencerica, Slavonka Ena, tada sam pokleknula, otišla u trgovinu po pakiranje posnog sira i bacila se na pripremu.

image
Lidija Lončarić/

Recept je vrlo jednostavan i trebat će vam samo posni ili zrnati sir i jaja, a želite li ovaj kruh ili tortilju, kako vam draže, posebno začiniti, otvorite svoj ormarić sa začinima i dodajte što god vam padne na pamet. Ovoga puta nisam bila previše kreativna pa sam u smjesu dodala tek malo soli, a prije pečenja posipala sam je i crnim i bijelim sezamom te sjemenkama konoplje. Ljudi na internetu vole dodati i češnjak ili luk u granulama, čega ipak nisam preveliki fan, zatim sušeni bosiljak ili origano, kakav provansalski miks začina i slično.

image
Lidija Lončarić/

Kada se ovaj kruh, koji zapravo izgleda kao tortilja ili palačinka, ispeče, dodajte ono što vam se čini najprimjerenijim za ovakav dijetalni obrok, zamotajte i to je to. Ne mogu reći da sam oduševljena kao ekipa s društvenih mreža, ali mislim da je ovo dobra ideja kada želite jesti umjerenije, ali vam se i dalje jede sendvič, kada nemate vremena otići do trgovine, a baš vam je ponestalo kruha ili ako ste, poput mene, previše znatiželjni i želite vidjeti kako će ispasti kruh od dva sastojka. Napravite ga, nećete požaliti, dobro ćete se najesti, a pola vam možda ostane i za sutrašnji gablec. Od mene 7/10.

KRUH/TORTILJA/SLANA PALAČINKA OD DVA SASTOJKA

Trebat će vam:

200 g zrnatog ili posnog sira

2 jaja

sol

dodaci po želji (umak od krastavaca, šunka, sir, salata)

Priprema:

U blender ubacite sir i jaja, dobro ih povežite u kremastu smjesu i začinite soli. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Izlijte smjesu, špatulom je oblikujte u pravilan oblik, a zatim pospite dodacima po želji. Pecite 30-40 minuta ili dok ne poprimi boju. Ja sam svoj kruh ohladila, a zatim premazala umakom od grčkog jogurta, pola ribanog krastavca, malo maslinova ulja, soli, papra i limunova soka, dodala sam šunku i salatu, zarolala i poslužila. I pola mi je stvarno ostalo za sutrašnji gablec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 12:16