KLASIČAN RUČAK

Ovo je najjednostavnija piletina u umaku koju možete napraviti, najbolje se slaže uz tjesteninu i rižu

 Rudisill/Getty Images
Napravite umak od povrća i piletine, dodajte kiselo vrhnje, a zatim sve zajedno pomiješajte s tjesteninom ili poslužite uz rižu i zdjelu salate

Trebat će vam:

1 luk

1 veća mrkva

1 komad celera

400 g otkoštene piletine

1 žličica senfa

1 žlica kiselog vrhnja

1 žličica timijana

1 žličica crvene paprike

3 žlice pelata

prstohvat šećera

po želji: sitno sjeckano začinsko bilje poput peršina ili bosiljka te sir po želji

sol i papar

maslinovo ulje

tjestenina (ili riža)

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije zapecite piletinu koju ste narezali na kockice. Pustite da poprimi boju sa svih strana pa je maknite iz tave i na istom ulju pirjajte luk. Pustite da poprimi boju pa dodajte sitno sjeckanu ili ribanu mrkvu i celer. Pirjajte 5 minuta, dodajte senf, crvenu papriku, timijan, pelate, šećer, sol i papar. Dodajte i malo vode. Kuhajte 20 minuta. Povrće usitnite štapnim mikserom ili blenderom, vratite u tavu ili lonac pa ubacite piletinu. Po potrebi dodajte još vode. Kuhajte još 10 minuta. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Pred kraj kuhanja tjestenine u umak umiješajte žlicu kiselog vrhnja, dodajte malo vode od tjestenine i tjesteninu pa je završite u umaku. Pospite sitno sjeckanim začinskim biljem po želji i sirom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 06:42