NAPRAVI OMLET

Ovo je jedan od najboljih doručaka s jajima koji možete pripremiti, pjenast je, sočan i preukusan

 Berislava Picek/Cropix
Ako još uvijek niste isprobali japanski omlet, možda je sada pravo vrijeme da ga napravite

Trebat će vam:

4 jaja

2 žlice umaka od soje

1 žličica šećera

ulje

sol

Priprema:

U veću zdjelu stavite jaja i lagano mutite vilicom. Dodajte umak od soje, šećer i sol. Smjesa mora biti jednolična. U tavi zagrijte malo ulja te izlijte jednu trećinu smjese. Pecite oko jedne minute te lagano špatulom odvajajte i rolajte prema kraju tave. Rolu od jaja ostavite te izlijte opet u tankom sloju smjesu jaja. Pecite na vrlo laganoj vatri. Sada onu prvu rolu rolajte preko novih jaja prema drugom kraju tave. Malo dodajte ulja i ulijte novi sloj jaja. Pecite te čim se počne odvajati od ruba tave, rolajte sve zajedno na drugu stranu. Omlet izvadite iz tave i poslužite. Ovaj omlet je vrlo pjenast, prozračan i sočan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 22:54