"Božićni kolači jednostavno moraju biti tradicionalni, jednostavni, prhki, onakvi kakvi će pobuđivati uspomene, vraćati u mladost, a mlađima ostati u uspomeni koju će, vjerujem, jednom dijeliti sa svojom djecom" - rekla nam je u jednom intervjuu za Dobru hranu chefica restorana hotela Esplanade Ana Grgić. Peku se kruhovi, sve se više razmjenjuju recepti za zimnice i domaća jela, a u ovo adventsko doba sve više kuća ponovno miriše po domaćim kolačima.
Kolačiće za koje vam donosimo recepte, Ana Grgić ispekla je svojevremeno sa svojim suradnicama Anom Blažon i Ljiljom Marić Rogić.
Naš apsolutni favorit je božanstveno sočan božićni kuglof s kandiranim voćem, orašastim plodovima i čokoladnom glazurom. Kad bi miris Božića trebali opisati okusom, dali bismo vam krišku tog divnog kuglofa. Već godinama se počastimo upravo spomenutim desertom kojeg režemo na što tanje šnite kako bi uspjeli u njemu uživati što duže. Nakon što razmotate ružičasu svilenu vrpcu i pažljivo skinete zlatnu naljepnicu s omotača, imate što vidjeti! Istog trena kuhinja vam se ispuni nedoljivim mirisom začina, a pred vama se pojavi čokoladom preliveni kuglof i nedvojbeno je naš apsolutni favorit ikad kušanih božićnih kolača.
U nastavku donosimo deset slatkih recepata slastičarskog tima Hotela Esplanade, a neke od njih savršeno će funkcionirati i kao neodoljivi božićni pokloni.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....