Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 2 sata • Porcija: 4
Trebat će vam:
450 g svinjetine
2 velika luka
2 velike mrkve
250 g namočenog bijelog graha
2 žlice soli
1 l povrtnog temeljca
1 žlica crnog papra
3 žlice kopra
2 lista lovora
Priprema:
Svinjetinu narežite na kocke. Narežite jedan luk na kolutiće i stavite direktno na svinjetinu. Lagano pritisnite luk da iscijedite malo soka. Stavite u hladnjak da se marinira preko noći.
Izvadite svinjetinu iz hladnjaka, maknite luk i bacite ga. U loncu na ulju pecite svinjetinu sa svih strana dok ne posmeđi, pa dodajte luk narezan na kockice i mrkvu narezanu na tanke ploške. Pirjajte dok povrće ne porumeni.
Dodajte bijeli grah, lovor i temeljac. Smanjite vatru i kuhajte sat i pol. Prema potrebi dodajte još vode, ovisno koliko grah popije. Posolite i popaprite. Maknite juhu s vatre.
Ukrasite svježim koprom i uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....