U LONCU SE KRČKA

Ovih dana napravite punjene paprike iz pećnice, dobar su ručak za dva dana

 Deposit Photos/
Napravite odmah veću količinu pa poslužite za ručak dva dana ili smrznite i koristite na one posebno lijene dane

Trebat će vam:

600 g mljevenog mesa

100 g riže

10-ak paprika

Peršin

Sol i papar

1 luk

1-2 konzerve pelata

1 žličica šećera

2 režnja češnjaka

Sol i papar

Priprema:

U posudi najprije pomiješajte meso, sirovu rižu, sitno sjeckani peršin, sol i papar. Dodajte i začine prema želji. Paprike očistite, kratko ih zapecite na tavi s malo maslinova ulja kako bi pustile aromu i napunite dobivenom smjesom pa ih ostavite sa strane. U posudi koja ima poklopac i može u pećnicu, najprije zagrijte ulje. Dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne poprimi boju. Zatim dodajte protisnuti češnjak. Nakon jedne minute dodajte pelate i sve dobro pomiješajte. Začinite soli, paprom i dodajte žličicu šećera. Kuhajte 20-ak minuta i u međuvremenu dodajte vode ili temeljca i razbijte sve komade rajčice. U umak od rajčice dodajte punjene paprike, poklopite ih i ubacite u pećnicu. Pecite sve zajedno sat vremena, a pred kraj otklopite i pecite još 10 minuta otvoreno. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 21:27