Trebat će vam:
1 luk
2 mrkve
1 korijen peršina
1 veći krumpir
300 g piletine
2 šake smrznutog graška
pola žličice čilija
1 lovorov list
2 žličice crvene paprike
1 šaka svježeg peršina
začinsko bilje po želji
ulje
sol i papar
Priprema:
Na ulju najprije dobro zapecite piletinu koju ste narezali na komadiće. Maknite je iz lonca pa na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte 10-ak minuta, a potom dodajte sitno sjeckanu mrkvu, korijen peršina i krumpir. Pustite da se pirja 5 minuta, vratite piletinu i dodajte temeljac ili vodu toliko da prekrije sve sastojke. Začinite slatkom crvenom paprikom, soli, paprom, lovorovim listom i čilijem. Dodajte i drugo začinsko bilje po želji. Kuhajte 40 minuta ili dok povrće ne omekša. Poslužite posipano svježim peršinom.