Trebat će vam:
400 g mljevene junetine
4 žlice krušnih mrvica
1 jaje
2 režnja češnjaka
500 ml umaka od rajčice
1 žličica bosiljka
1 žličica origana
1 žličica timijana
1 luk
prstohvat šećera
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Najprije u zdjeli pomiješajte meso, jaje, krušne mrvice i protisnuti režanj češnjaka. Začinite soli i paprom, po želji dodajte začine poput čilija i peršina, a zatim oblikujte kuglice. Kuglice najprije zapecite na malo vrućeg ulja. Pustite da poprime boju sa svih strana, maknite ih iz tave pa na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da omekša, dodajte protisnuti češnjak, pirjajte još minutu, a zatim dodajte umak od rajčice i po potrebi malo temeljca. Začinite soli, paprom, origanom, timijanom i bosiljkom, dodajte i prstohvat šećera pa u umak vratite kuglice. Kuhajte 30-40 minuta i poslužite s prilogom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....