Priprema: 25 minuta • Kuhanje: 10 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
450 g fileta bijele ribe po izboru
sol
svježe mljeveni papar
2 žlice ulja
sok limete
1 režanj češnjaka
1½ žličice čilija u prahu
1 žličica mljevenog kumina
½ žličice dimljene paprike
¼ žličice kajenske paprike po želji
8 tortilja
100 g ribanog kupusa
1 avokado
2-3 žlice majoneze
1 režanj češnjaka
sok limete
Priprema:
Ribu s obje strane malo posolite i popaprite. U zdjeli pomiješajte ulje, sok limete, češnjak, čili u prahu, kumin, papriku i kajensku papriku. Uronite komade ribe u marinadu tako da ih prekrije i pustite da stoji oko pola sata.
Zagrijte žlicu ulja u roštilj-tavi na srednje jakoj vatri. Pecite riblje filete oko 3-4 minute sa svake strane, ovisno o debljini ribe, okrećući samo jednom. Prebacite ribu na tanjur i ostavite da se odmori nekoliko minuta prije nego što je razlomite na komade.
Na vrućoj tavi zagrijte tortilje.
Poslužite ribu na toplim tortiljama s ribanim kupusom i narezanim avokadom. U zdjelici pomiješajte majonezu, protisnuti češnjak i sok limete te poslužite na tortiljama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....