KUHAJ BOLJE

Ovako pripremljenu tjesteninu mogli bismo jesti baš svaki dan, bez pretjerivanja! Recept smo dobili u poznatom zagrebačkom restoranu

 Berislava Picek/Cropix
Ana Uremović Longobardi i Pasquale Longobardi iz zagrebačkog Pizza & Food Laba Papavero samo za čitatelje Dobre hrane pripremili su malu školu talijanskih pasta klasika

Iako neki još uvijek ne vjeruju - dolazi ljeto, dolaze topli dani, a raste i naša želja za ultimativnim comfort foodom - talijanskim specijalitetima. Stoga smo se odlučili za video školicu u kojoj smo u prvim nastavcima naučili raditi domaće gnocche i svježu tjesteninu kako to rade pravi Talijani, a okušali smo se i u izradi već dva talijanska klasika iz našeg video serijala posvećenog pasti, slasnoj carbonari i moćnim gnocchima sorentina.

U novom video receptu, koji smo snimili u suradnji s vlasnicima Papavero Pizza & Food Laba sa zagrebačkih Mlinova, doznajemo tajnu pripreme jednog od najfinijih talijanskih klasika. Danas stoga uz Anu i Pasqualea Longobardi učimo raditi taglioline gamberi, cherry e olive taggiasche. Vjerujte, jer probali smo, ovo bismo jeli mogli jesti svaki dan! Lagano je, kremozno, a najbolji dio ove priče na tanjuru je što baš svaka namirnica dolazi do izražaja...

image

Sastojci potrebni za ovo jelo

Maja Šokčević Lovrić/
image
Berislava Picek/Cropix
image

Pasquale Longobardi s tanjurom ovog preukusnog jela

Maja Šokčević Lovrić

Inače, Talijani taglioline zovu još i tagliarini. Tradicionalna je to tjestenina s jajima tipične talijanske kuhinje, koju svrstavamo prije svega u kuhinje regija Molise i Piemonte. Po veličini su između capelina i širih tagliatella. U regiji Emilia-Romagna kuhaju ih u mesnoj juhi, dok se u drugim dijelovima Italije koriste uz lagane riblje umake, uglavnom spravljene "na bijelo".

image

Dobra hrana, LJETO 2023

Fotografija Berislava Picek/Cropix, Dizajn Vesna Veselić

Korak po korak recept za izradu ovog jela te priču o vlasnicima Papavera potražite u novom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od 16. lipnja 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:25