I brzo je gotova

Ovako pripremljenu junetinu možete poslužiti i na blagdanskom stolu, preukusna je

 Lauripatterson/Getty Images
Ako ste se zasitili uvijek istog jela za blagdane, možda je ovaj recept baš za vas!

Priprema: 30 minuta • Pečenje: 50 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
700 g mljevene junetine
400 g gljiva
1 luk
2 režnja češnjaka
sušeni timijan
čili u prahu
drugi začini po želji

Priprema:

U dubljoj tavi pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak i sitno sjeckane gljive. Pirjajte pet minuta, dodajte vino, crvenu mljevenu papriku i timijan. Pirjajte dok alkohol ne ispari. Maknite iz tave i ohladite.

Mljeveno meso pomiješajte s krušnim mrvicama i začinima po želji, sol i papar su obavezni.

Na lisnato tijesto stavite najprije sloj gljiva, zatim štrucu koju ste oblikovali od mljevenog mesa, sve dobro zatvorite lisnatim tijestom i na vrhu napravite proreze za zrak.

Premažite razmućenim jajem i pecite 50 minuta na 180 stupnjeva. Ako tijesto previše potamni prije toga, prekrijte sve zajedno folijom.

Meso unutar štruce mora biti potpuno pečeno.

Poslužite uz prilog po želji i zdjelu salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:59