VIDEO RECEPT

Ovakav još niste probali! Ovih dana svi rade džem od smokve po receptu Slavice Šagolj, totalni je hit

Velik broj korisnika ovaj recept već je testirao kod kuće. Svi hvale jednostavnost pripreme, ali i okus

Naša suradnica Slavica Šagolj nedavno je na svom Instagram profilu podijelila recept za džem od smokava i vina koji je, kada se u obzir uzmu sastojci rekli bismo pomalo očekivano, odmah postao veliki hit. Recept su testirali brojni korisnici te društvene mreže i nahvalili jednostavnost pripreme, ali i, kako kažu, predobar okus ove poslastice.

"Ovaj put napravila sam pekmez s malim twistom, probajte i nećete požaliti. Moje zalihe će potrajati do sljedećeg ljeta... nadam se", napisala je Slavica u opisu svog video recepta, a potom objasnila i kako ovog ljeta radi svoj omiljeni džem.

image

Suradnica Dobre hrane Slavica Šagolj

Berislava Picek/Cropix

"Par grančica ružmarina stavila sam u 200 ml crvenog vina i prokuhala. Pustila sa strane da se ohladi. Smokve sam narezala na četvrtine, stavila na laganu vatru. Dodala sam na kilu smokava oko 250 g šećera. Lagano sam zagrijala zatim dodala aromatizirano vino koje sam unaprijed procijedila. Kuhala sam oko pola sata pa dodala koricu i sok jednog limuna. Još kratko prokuhala i to je to", napisala je i dodala da, tko želi, džem može malo izblendati kako bi se dobila ljepša tekstura.

Naš je savjet da svakako pogledate video koji je Slavica objavila na svom Instagram profilu i u pripremi se okušate i sami. Čak i ako ste se već odavno vratili s godišnjeg odmora i nemate priliku sami ubrati smokve, uvijek možete svratiti do najbliže tržnice gdje ih, ako je vjerovati prodavačima, kupiti možete iz različitih mjesta na obali. Cijene se kreću oko 5 eura za kilogram.

image
Slavica Šagolj/

A kad ste već tu i u rukama držite veću količinu smokava, ako vam koja i ostane, svakako razmislite o testiranju drugih recepata koje je za Dobru hranu svojevremeno pripremila upravo naša suradnica Slavica Šagolj. Naši favoriti su torta s ricottom i smokvama te meke, sočne rolice od dizanog tijesta.

RECEPTE SA SMOKVAMA POTRAŽITE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:27