Ovog tjedna započinjemo lagano i radimo brzu, 20-minutnu tortilju s piletinom, koju napraviti možete i s tunom ili jednostavno ostacima od nedjeljnom ručka. Nastavljamo s jednostavnom heljdom s parmezanom i špinatom, a u srijedu zatim radimo kremastu juhu sa šampinjonima i krumpirom. Hrskave rolice na meniju su u četvrtak, u petak radimo zapečenu tjesteninu s tunom, a za vikend piletinu i svinjetinu s pire krumpirom u gustom umaku. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Ako ponedjeljkom želite kuhati i jesti što jednostavnije, tada je ova tortilja za vas pravi odabir. Kod pripreme, osim piletine, možete iskoristiti ostatke od nedjeljnog ručka ili tunu, ali i ostatke povrća koje vam je ostalo od salate ili drugog jela koje ste pripremali koji dan ranije. Kremasta tortilja gotova je u 20-ak minuta, a toliko slasna da ćete je jedva čekati ponoviti.
UTORAK
Umjesto rižota ili pire krumpira sa špinatom, ovog puta napravite malo drugačiju varijantu omiljenog klasika. Skuhajte heljdu pa je spojite s gustim umakom od vrhnja, špinata i parmezana.
HELJDA S PARMEZANOM I ŠPINATOM
SRIJEDA
Zasitna mesna variva ovog tjedna preskačemo i radimo finu, krem juhu s gljivama i krumpirom. Iako će već sama za sebe biti dovoljno zasitna, poslužiti je možete uz tostirani kruh, a u slučaju da vam je ostalo heljde od jučerašnjeg ručka, slobodno je ubacite u juhu, bit će još bolja.
ČETVRTAK
Ostatke povrća iskoristiti možete i kod pripreme rolica. Kratko ga pirjajte pa ubacite u kore za savijače, ispecite u pećnici ili pržite u ulju. Odlično se slažu uz sweet chili ili neki drugi, blago ljutkast umak.
PETAK
Kraj radnog tjedna obilježite zapečenom tjesteninom za koju vam neće trebati previše vremena, a bit će zasitan i slastan ručak za cijelu obitelj. Tuna, kukuruz i sir odlična su kombinacija za lagano jelo koje možete sastaviti i dan ranije pa tek zapeći pola sata prije serviranja.
SUBOTA
Subotu iskoristite za druženje s dragim ljudima, a za ručak napravite jednostavnu pečenu piletinu i poslužite uz prilog po želji. Dovoljna će biti i tek kremasta krastavac ili krumpir salata, ali napraviti možete i, primjerice, rizi bizi, pečeno povrće ili restani krumpir.
NEDJELJA
Nedjeljni ručak ovog je puta također nešto jednostavniji. Svinjske kotlete zapržite na ulju, a zatim napravite brzinski umak od gljiva i sve zajedno poslužite s pire krumpirom. Uz to će dobro doći i zdjela sezonske zelene salate i ručak je spreman u sat vremena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....