7 JELA U 7 DANA

Ovaj tjedan radimo heljdu sa špinatom, juhu od šampinjona i svinjetinu u gustom umaku s pire krumpirom

 Gbh007/Getty Images/istockphoto
Na meniju su još i 20-minutna tortilja, rolice s povrćem, zapečena tjestenina i pečena piletina

Ovog tjedna započinjemo lagano i radimo brzu, 20-minutnu tortilju s piletinom, koju napraviti možete i s tunom ili jednostavno ostacima od nedjeljnom ručka. Nastavljamo s jednostavnom heljdom s parmezanom i špinatom, a u srijedu zatim radimo kremastu juhu sa šampinjonima i krumpirom. Hrskave rolice na meniju su u četvrtak, u petak radimo zapečenu tjesteninu s tunom, a za vikend piletinu i svinjetinu s pire krumpirom u gustom umaku. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Ako ponedjeljkom želite kuhati i jesti što jednostavnije, tada je ova tortilja za vas pravi odabir. Kod pripreme, osim piletine, možete iskoristiti ostatke od nedjeljnog ručka ili tunu, ali i ostatke povrća koje vam je ostalo od salate ili drugog jela koje ste pripremali koji dan ranije. Kremasta tortilja gotova je u 20-ak minuta, a toliko slasna da ćete je jedva čekati ponoviti.

20-MINUTNA TORTILJA

image
Lauripatterson/Getty Images

UTORAK

Umjesto rižota ili pire krumpira sa špinatom, ovog puta napravite malo drugačiju varijantu omiljenog klasika. Skuhajte heljdu pa je spojite s gustim umakom od vrhnja, špinata i parmezana.

HELJDA S PARMEZANOM I ŠPINATOM

image
Gbh007/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Zasitna mesna variva ovog tjedna preskačemo i radimo finu, krem juhu s gljivama i krumpirom. Iako će već sama za sebe biti dovoljno zasitna, poslužiti je možete uz tostirani kruh, a u slučaju da vam je ostalo heljde od jučerašnjeg ručka, slobodno je ubacite u juhu, bit će još bolja.

JUHA OD ŠAMPINJONA

image
Mariauspenskaya/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Ostatke povrća iskoristiti možete i kod pripreme rolica. Kratko ga pirjajte pa ubacite u kore za savijače, ispecite u pećnici ili pržite u ulju. Odlično se slažu uz sweet chili ili neki drugi, blago ljutkast umak.

ROLICE S POVRĆEM

image
Selvi Media/Getty Images/istockphoto

PETAK

Kraj radnog tjedna obilježite zapečenom tjesteninom za koju vam neće trebati previše vremena, a bit će zasitan i slastan ručak za cijelu obitelj. Tuna, kukuruz i sir odlična su kombinacija za lagano jelo koje možete sastaviti i dan ranije pa tek zapeći pola sata prije serviranja.

ZAPEČENA TJESTENINA S TUNOM

image
From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Subotu iskoristite za druženje s dragim ljudima, a za ručak napravite jednostavnu pečenu piletinu i poslužite uz prilog po želji. Dovoljna će biti i tek kremasta krastavac ili krumpir salata, ali napraviti možete i, primjerice, rizi bizi, pečeno povrće ili restani krumpir.

PEČENA PILETINA IZ PEĆNICE

image
Nelea Reazanteva/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Nedjeljni ručak ovog je puta također nešto jednostavniji. Svinjske kotlete zapržite na ulju, a zatim napravite brzinski umak od gljiva i sve zajedno poslužite s pire krumpirom. Uz to će dobro doći i zdjela sezonske zelene salate i ručak je spreman u sat vremena.

SVINJETINA U UMAKU OD GLJIVA S PIRE KRUMPIROM

image
Mongkolchon Akesin/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:37