Sedam jela za sedam dana

Ovaj tjedan radimo gustu pileću juhu, salatu od batata i kvinoje, špagete s inćunima i piletinu s krumpirima iz pećnice

Bilo da radite juhu, salatu, tjesteninu ili pečeno meso, neka ovaj tjedan bude proslava ljetnih namirnica

Novi tjedan predstavlja sedam novih prilika za isprobavanje recepata za ukusna jela koja će vas okrijepiti nakon boravka na osunčanoj plaži ili pak napuniti energijom usred radnog dana kako biste ga zatim s lakoćom priveli kraju. Započnite ga bogatom kremastom juhom od piletine u koju, umjesto klasičnih rezanaca, ubacite njoke! Nastavite tjedan s namazom od patlidžana i rajčica kojim ćete dostojno proslaviti ljeto, a u srijedu se počastite laganom salatom od kvinoje, kelja i batata. U četvrtak neka na vašem jelovniku bude zelena salata s piletinom i avokadom te brojnim drugim povrćem, a radni tjedan u petak završite jednostavnom tjesteninom s inćunima. U subotu zagrijte roštilj ili barem gill tavu pa ispecite svinjske ražnjiće, a u nedjelju neka sav posao odradi vaša pećnica u koju ubacite pileće batke i kriške krumpira.

PONEDJELJAK

Umjesto one bistre, ovaj ponedjeljak spremite gustu kremastu juhu od piletine i raznog povrća. Kako biste je dodatno pojačali, ubacite u nju njoke od krumpira ili čak batata, kako bi vas držala sitima satima.

Kremasta juha od piletine s njokima

image
Bhofack2/Getty Images

UTORAK

Kada dođu domaći patlidžani, treba ih iskoristiti do maksimuma! Zato od njih napravite namaz koji možete začiniti po želi, a poslužite ga uz tostirani kruh ili pak tortilje.

Tostirani kruh s namazom od patlidžana i rajčica

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Radite li pripremu hrane unaprijed, ova će vas salata oduševiti jer sve možete spremiti čak nekoliko dana unaprijed - batat narezan na kockice ispecite u pećnici, kvinoju skuhajte, a kelj usitnite i začinite te pustite da se opusti. Kad ste spremni za ručak, samo ih spojite u finu salatu.

Salata od kelja, batata i kvinoje

image
Azurita/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Nastavite tjedan još jednim uravnoteženim obrokom - salatom s piletinom i avokadom. Baza neka vam bude zelena salata ili čak izdašni kineski kupus, a dodajte sastojke po ukusu.

Zelena salata s piletinom i avokadom

image
Irina Taskova/Getty Images

PETAK

Želite li u svoju prehranu uvrstiti više ribe, a niste uvijek u mogućnosti svratiti do ribarnice po onu svježu, recepti poput ovog na poveznicu predstavljaju spas u zadnji čas. Upravo zato vrijedi uvijek u hladnjaku ili smočnici imati jednu teglicu inćuna i koju glavicu luka.

Špageti s inćunima i lukom

image
Gmvozd/Getty Images

SUBOTA

Sočni ražnjići od svinjetine pravi su gurmanski zalogaj, a najukusniji su kad ih konzumiramo na otvorenom i uz dobro društvo. I premazane finom glazurom.

Ražnjići od svinjetine

image
Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Kad treba nahraniti više ljudi, najbolje je spremiti nekakvo jednostavno, a efektno jelo koje svi vole. Ovu nedjelju neka to budu dobro začinjeni pileći batci s krumpirima, ravno iz pećnice.

Pileći bataci s krumpirima iz pećnice

image
Zi3000/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 14:23