ŠTO KUHATI?

Ovaj tjedan radimo brzu juhu iz blendera, tortilje s oslićem, pile iz pećnice i pizzu iz tave

 Wirestock/Getty Images/istockphoto
Osim toga, radimo i tjesteninu s rajčicama i tahini pastu, brzi tuna sendvič i mesne okruglice s đumbirom

Ovog tjedna odlučili smo se zaigrati i pripremili nekoliko drugačijih kombinacija koje bi vrlo lako mogle pronaći mjesto na vašem stalnom tjednom meniju. Tjedan tako otvaramo tjesteninom s tahini pastom i rajčicom, zatim radimo jednostavni gazpacho, a u srijedu u pećnicu ubacujemo cijelo pile. Ako vam koji komadić mesa ostane, dodati ga možete idućeg dana na pizzu iz tave. Radimo i brzi tuna sendvič s celerom, tortilje s oslićem, umakom od jogurta i ječmom te mesne okruglice s đumbirom i limunom.

PONEDJELJAK

Klasičnoj tjestenini s rajčicom ovog puta dodajte i tahini pastu pa je učinite još zanimljivijom. Dobro će se složiti uz parmezan, mentu ili bosiljak, a ubaciti možete i šaku prženih sjemenki sezama.

TJESTENINA S TAHINI PASTOM I RAJČICOM

image
Olgamiltsova/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Na dane kada vam se stvarno ne kuha, razmislite o ručku iz blendera. Pripremite sezonsko povrće kao što su rajčica, paprika i krastavac, blendajte, dobro ohladite i poslužite kao lagan, a bogat i prilično zasitan ručak.

JEDNOSTAVNI GAZPACHO

image
Luchezar/Getty Images

SRIJEDA

Sredinu radnog tjedna ovog puta rezervirajte za malo drugačiji, raskošniji ručak koji može potrajati čak dva dana. U pećnicu ubacite pile, dodajte mu limun i začine te korjenasto povrće pa ga poslužite uz prilog po želji, a dio ubacite u sendviče i tortilje.

PEČENO PILE S LIMUNOM

image
Easybuy4u/Getty Images

ČETVRTAK

Pizza iz tave dobra je ideja kada vam se jede nešto slasno, a nemate previše vremena za pripremu. Mi je ovog puta radimo s cheddar sirom i kulenom ili chorizo kobasicom, ali vi je možete nadjenuti dodacima po samo svojoj želji, pa čak i iskoristiti ostatke piletine od jučer.

PIZZA IZ TAVE

image
Wirestock/Getty Images/istockphoto

PETAK

Nakon pizze, vrijeme je za brzi sendvič koji vrlo lako može biti i dobar doručak, ručak i večera. Pecivo napunite kombinacijom tune, kiselih krastavaca, celera, začina i povrća po želji pa poslužite samostalno ili uz, primjerice, tortilje ili krumpiriće.

BRZI TUNA SENDVIČ S LISNATIM CELEROM

image
Lauripatterson/Getty Images

SUBOTA

Za subotnji ručak, pak, radimo jednostavne tortilje koje ovog puta punimo pečenim oslićem ili drugom ribom po želji, ječmom, salatom i umakom na bazi grčkog jogurta. Napunite, zarolajte i poslužite, ništa jednostavnije.

TORTILJE S OSLIĆEM, JEČMOM I UMAKOM OD JOGURTA

image
Matija Djanešić/

NEDJELJA

Na kraju tjedna spremni smo zasukati rukave i nedjeljni ručak učiniti malo posebnijim. Radimo zato mesne okruglice kojima ovog puta dodajemo i đumbir i limun. Probajte, nećete se razočarati.

MESNE OKRUGLICE S ĐUMBIROM I LIMUNOM

image
Nadezhda_nesterova/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:14