TJEDNI MENI

Ovaj tjedan kuhamo juhu od buče, piletinu s gljivama, gusto varivo, slasne popečke i hrskave pohance

Na meniju su još i brzinska tjestenina s mljevenim mesom i jednostavna riba u škartocu

Još jedan jesenski tjedan pred nama započinjemo pripremom istih takvih jela. Na meniju je juha od buče, a odmah zatim i piletina u umaku od gljiva. Sredinom radnog tjedna kuhamo gusto varivo s ječmom i keljom, a zatim radimo i jednostavnu tjesteninu s mljevenim mesom. Petak je dan za ribu pa je pakiramo u paketiće od papira za pečenje, a za vikend radimo hrskave i slasne popečke od krumpira i pohance za koje vam neće trebati litra ulja. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Kod pripreme ove juhe od buče razmislite o tome da ovog puta koristite pećnicu, a štednjak upalite tek na kraju. Bit će bogatija, punijeg okusa i još bolja.

JUHA OD BUČE

image
Luchezar/Getty Images

UTORAK

Piletinu ovog tjedna radimo u jednostavnom umaku od gljiva. To mogu biti šampinjoni, koji su lako dostupni u svakom supermarketu, a koristiti možete i vrganje, sunčanice, bukovače...

PILETINA U UMAKU OD GLJIVA

image
Rudisill/Getty Images

SRIJEDA

Umjesto klasičnog variva s keljom, u koje ćete dodati krumpir i mrkvu, ovog puta okušajte se u pripremi variva s keljom i ječmom. Kombinaciji dodajte i kobasice, malo slanine pa sve zajedno poslužite samostalno ili uz krišku svježeg ili tostiranog kruha.

GUSTO VARIVO S JEČMOM I KELJOM

image
Juri Cecchetto/Getty Images

ČETVRTAK

Gusti umak od mljevenog mesa možete napraviti u manje od sat vremena, a zatim sve zajedno pomiješati s tjesteninom. Kombinaciji dodajte i malo sira pa dodatno zapecite i jednostavan, a tako dobar ručak gotov je brže nego što možete zamisliti.

TJESTENINA S MLJEVENIM MESOM

image
Drong/Getty Images

PETAK

Ribu u škartocu možda ste već isprobali, a sada vam donosimo jednostavan recept kako da je pripremite kod kuće. Trebat će vam tek nekoliko začina, malo maslinova ulja i limun.

RIBA U PAKETIĆU

image
Melaniemaya/Getty Images

SUBOTA

Od kilograma krumpira napraviti možete hrskave popečke kojih će se tražiti komad više. Poslužiti mogu i kao prilog uz mesna i riblja jela, ali i kao samostalno jelo kojem ćete dodati još samo umak od grčkog jogurta i dobru, svježu, sezonsku salatu.

POPEČCI OD KRUMPIRA

image
Lauripatterson/Getty Images

NEDJELJA

Slasne pohance možete napraviti i bez litre ulja. Panirajte ih u jogurtu i mrvicama pa ih ispecite u pećnici ili fritezi na vrući zrak. Od masnoće trebat će vam samo malo maslaca.

POHANCI BEZ ULJA

image
Maggie Yahvah/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 18:54