TJEDNI MENI

Ovaj tjedan kuhamo brzu kremastu piletinu, mesnu pitu i bogati gulaš, a radimo i tortilje s malo drugačijim nadjevom

Ne znate što skuhati ovaj tjedan? Donosimo 7 recepata kojima neće odoljeti ni oni najzahtjevniji!

Ovotjedni meni otvaramo jednostavnim, kremastim pilećim curryjem, a zatim nastavljamo istom takvom tjesteninom koja će se posebno svidjeti onima koji vole dobru carbonaru. Sredinom radnog tjedna odlučili smo se upustiti u pripremu fine mesne pite, a u četvrtak radimo brzinske, slatko kiselkaste tortilje s mangom i piletinom. Krajem radnog tjedna na meniju je brzinska salata, dok za vikend pripremamo pečeni losos s medom i senfom te kraljevski gulaš.

PONEDJELJAK

Kremasti pileći curry dobra je ideja kada vam se jede nešto kremasto i utješno, a dodatan plus je i to da je cijeli ručak gotov u 30-ak minuta. Osim piletine, u curry uvijek možete ubaciti i povrće koje vam se mota po hladnjaku, a zatim sve poslužiti uz jednostavnu kuhanu rižu.

PILEĆI CURRY S KOKOSOVIM MLIJEKOM

image
Thai Liang Lim/Getty Images

UTORAK

Ako volite carbonaru, ova tjestenina s kozicama mogla bi vam se posebno svidjeti. Najbolje od svega, da biste dobili lijepi, svilenkasti umak neće vam trebati vrhnje za kuhanje već samo nekoliko sastojaka koje sigurno imate u hladnjaku.

TJESTENINA S KOZICAMA

image
Fudio/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Ako ste, pak, raspoloženi za malo zahtjevniju pripremu ručka, razmislite o tome da napravite domaću pitu. Razvucite tijesto preko cijelog stola, napunite ga smjesom od mesa pa ispecite i sve zajedno pretvorite u najslasnije zalogaje.

MESNA PITA

image
Rocky89/Getty Images

ČETVRTAK

Nakon mesne pite, na redu je nešto laganiji ručak - tortilje s mangom i piletinom. Mango će ovom jelu dati slatkoću, avokado kremoznost, a piletina će vas zasititi. Isprobajte!

TORTILJE S MANGOM I PILETINOM

image
5ph/Getty Images

PETAK

Ideja za salatu nikad dovoljno. Ovih dana radimo ovu jednostavnu s kvinojom i feta sirom i maslinama, a po potrebi i želji dodajemo i malo tune ili druge ribe iz konzerve.

QUINOA SALATA S FETA SIROM I MASLINAMA

image
Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Riblji petak ovog smo tjedna prebacili na subotu i radimo jednostavan, a tako aromatičan i ukusan pečeni losos s medom i senfom. Najbolje se slaže s rižom na maslacu, ali dodati mu možete i kakav drugi, vama draži prilog.

PEČENI LOSOS S MEDOM I SENFOM

image
Alle12/Getty Images

NEDJELJA

Umjesto pečenja, ove nedjelje radimo dobar gulaš. Kuhamo pun lonac tako da nam koja porcija ostane i za gablec na poslu u ponedjeljak i poslužujemo ga s domaćim kruhom. Nema boljeg!

KRALJEVSKI GULAŠ

image
Buddyb76/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 12:09