Vrući tjedan pred nama započinjemo najjednostavnijim jelom koje možete zamisliti, ali i jednim od onih koje se ne može prestati jesti sve dok se ne isprazni lonac. Riječ je o tjestenini s maslacem za koju će vam trebati tek tri do četiri sastojka, a koju uvijek možete nadograditi po svom ukusu. Tjedan nastavljamo u istom tonu i radimo brzinsku pečenu fetu, a zatim i gusto varivo od leće koje će biti gotovo brže ako leću prethodno namočite. Zapečeni grah s rajčicom i tortilje s tunom također su dio ovotjednog menija, a posebno se veselimo i vikendu i polpetama od mljevene janjetine te slasnoj piletini s krumpirom iz tave. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Tjestenina s maslacem odlična je opcija ako u hladnjaku imate svježu tjesteninu, ali jelo prilično dobro funkcionira i sa suhom, skuhanom tjesteninom. Osim maslaca, za pripremu možete koristiti i začine po želji, začinsko bilje i ribani sir, a u kombinaciju možete ubaciti i povrće po želji, primjerice špinat, blitvu i drugo.
UTORAK
Umjesto viralnog feta sira zapečenog s rajčicom, ovog puta sir uvaljajte u krušne mrvice, ispecite ga pa režite na komadiće i poslužite uz prilog ili salatu po želji. Jednostavno, a hrskavo izvana i kremasto iznutra jelo bit će pravo iznenađenje, kako teksturom, tako i okusom.
SRIJEDA
Dobro varivo nikada ne odbijamo, a ovog tjedna radimo ga s lećom i kobasicama. Kako biste ubrzali proces, leću svakako potopite u vodi na nekoliko sati, a zatim je kombinirajte s ostalim sastojcima, koje također i u ovom slučaju možete dodatno prilagoditi vlastitom ukusu i onome što imate u hladnjaku.
ČETVRTAK
Zapečeni grah naš je omiljeni comfort food. Danas ga radimo na malo drugačiji način od uobičajenog, s rajčicom i slaninom, a poslužujemo ga uz tostirani kruh i zdjelu sezonske lisnate salate. Ovo je jedno od onih jela kojeg se uvijek traži porcija više.
PETAK
Zašto za ovaj riblji petak ne biste napravili nešto malo drugačije? Ispecite odreske tune, ubacite ih u tortilje, dodajte povrće po želji pa sve zajedno poslužite još toplo. Ovo jelo odlična je ideja za ručak, ali i za opuštena druženja s ekipom na terasi.
SUBOTA
Janjetina se odlično slaže s mentom i kuminom pa svakako razmislite o ovoj kombinaciji namirnica u slasnim polpetama. Ako pri ruci nemate janjetinu, iskoristiti možete i junetinu, ali uz nju kombinirajte peršin i timijan.
NEDJELJA
Za brz, a još uvijek jako slastan ručak razmislite o pripremi piletine s krumpirom iz tave. Dodajte i svježi špinat za malo boje, sve zajedno poslužite uz sezonsku salatu i nadajte se da će barem dio ovog predobrog ručka ostati za sutrašnji gablec, kako bi ponedjeljak bio još malo bolji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....